Doorgaan naar hoofdcontent

Training geloofwaardig bloggen

"Wat is het doel van jouw blog?"

Dit was één van de vragen bij de training: geloofwaardig bloggen. Deze vraag zette mij aan het denken! Mijn eerste blog poste ik hier op 12 februari 2015.  Je kan mijn eerste blog vinden door op de volgende link te klikken: Sprong in het diepe Het was mijn bedoeling mensen mee te nemen op mijn reis. Mee te laten kijken in mijn leven. Een leven wat veel pijn, ellende en narigheid gekend heeft. Maar waar ik met God weer nieuw geluk mocht vinden. Vaak werd ik dan ook aangesproken: Hoe kan het dat jij nog zo'n gelukkige vrouw bent gebleven?

Mijn blog begin

Een opmerking die mij aanzette om te schrijven, over hoe het kon, dat ik zo blij ben gebleven. Levenservaringen deden mij echt wel veel, ze raakte ook mij heel diep. Mijn moeder die ik ziek zag worden, eerst psychisch en nu ook nog zo ernstig lichamelijk. Mijn huwelijk waar mijn ex en ik toch echt wel met andere gedachten aan begonnen dan hoe het er uiteindelijk uitzag. De scheiding die mijn hele wereld ondersteboven keerde. Het waren ervaringen waarbij ik mij fijn geknepen voelde in de handen van mijn Pottenbakker! Dat deed pijn. Toch voelde ik nog steeds dat het Zijn handen waren die mij vasthielden. Dat Hij het was die mij vorm aan het geven was. Dat waar ik verschil mee kon maken tussen, een ellendig of gelukkig leven dingen waren zoals: de keuzes die ik maakte, de dingen die ik ontving, de lessen die ik mocht leren en natuurlijk het vinden van een hoop die niet geraakt kon worden. Want mijn hoop? Die lag en ligt in de Hemel. Daar waar het niet geraakt kan worden door de dingen die op aarde gebeuren. Mijn schat is op een plaats waar het nooit geroofd kan worden! Juist door mijn levenservaringen kon ik delen en kon ik wegen wijzen, die soms onzichtbaar lijken.  Eerst schreef ik nog alleen op facebook, maar na aanmoediging van lezers daar begon ik dan mijn eigen blog. Ik wilde schrijven over de bron van mijn geluk. Want Hij was het die mij hielp aan mijn schrijfgelukjes! Ik wilde delen van alle wonderlijke dingen die God voor mij gedaan had, die Hij in de Bijbel al deed, en die Hij zeker ook wilt blijven doen in onze levens. Het was lekker duidelijk, ik schreef over mijn ervaringen, mooie inzichten en plaatste veel van die stukken voor jullie hier openbaar. In de periode dat ik blog heb ik vele reacties van jullie mogen ontvangen. Allemaal bijzonder, het raakte mij om te zien hoeveel mensen behoefte hadden aan bemoedigende woorden in deze donkere wereld. Door jullie reacties wist ik telkens weer dat de woorden die Hij mij gaf, mensen raakte. Over soms voor het eerste oog tegenstrijdige onderwerpen zoals:


verliezen - winnen
kwetsbaar - krachtig
duister - licht
gescheiden - getrouwd
gebroken - geheeld


De juiste vragen

Totdat er op deze training hele nieuwe vragen aan mij gesteld werden. Want ja wat is nu eigenlijk het doel van mijn blog? Voor wie schrijf ik? Het is zo heerlijk als andere mensen je aan het denken kunnen zetten. Als ik vragen of opmerkingen krijg dan is het mooi om te merken dat er van alles door kan groeien. Dat ik daardoor buiten mijn comfort zone kan. Ik ben wel iemand die zichzelf veel vragen stelt, maar Paulien Vervoorn, die samen met Helga Warmels de training gaf, die kon het ook. Hele andere vragen, hele krachtige vragen.  Vragen waar ik nooit een antwoord op zocht, maar nu de vragen gesteld zijn, ja dan moet het antwoord toch gevonden worden Dan begint mijn zoektocht! Mijn blog is er niet alleen voor mij, juist niet alleen voor mij.  Ik schrijf juist voor jullie, mijn lezers. Waar ik eerst schreef wat in mijn hart lag, wat ik wilde en kon delen, werd ik nu aan het denken gezet. Wat zouden mijn lezers nodig hebben? Als ik terug kijk op mijn blog, wat heeft mensen geraakt? Of aan het denken gezet? Er kan alleen nog maar meer schrijfgeluk voor mij ontstaan als ik weet dat ik mijn lezers kan bieden waar ze wat aan hebben. Wat bij jullie past en wat ons verbind. Ik ben aan de slag gegaan, en begon aan een mindmap. Waarover heb ik geblogd de afgelopen tijd, waarover wil ik blijven bloggen. En wat is in al mijn stukken de rode lijn? Die ochtend ging ik aan de slag, maar dit proces zal nog wel even doorgaan. Het begin was lastiger dan ik dacht. Waar gaan mijn stukjes nu concreet over? Gebrokenheid waar ik in mijn leven tegen aan gelopen was. Maar zeker ook hoe ik overwinnen mocht (met Hem!). Op de foto het begin van de mindmap die ik had gemaakt bij de training.





Hoe concreter hoe beter!


Concreet schrijven over een onderwerp, dat geeft rust. Het is duidelijk, ik denk zowel voor mijn lezersgroep als voor mezelf. Mijn blog is eigenlijk een etalage, waar mensen door geraakt worden en gaan verlangen verder te lezen. Het is fijn als je weet wat je op mijn blog kan verwachten. Terug gekomen van de training heb ik direct al lekker mijn blog onder handen genomen. Wat dingen in het grote geheel van mijn blog aangepast, en verfijnd. Eigenlijk vind ik het mooi dat mijn blog op deze manier met mij mee kan groeien. Want ook ik ben gegroeid, ik heb geleerd en ben verder gekomen.

Jouw als lezer wil ik graag iets vragen:

Welke overeenkomst vind jij met mij? Wat verbind jou met mijn blog(s)? Ik zou het erg leuk vinden als je dit met mij wilt delen. Dit is mogelijk door onder dit bericht te reageren, maar ook door te mailen naar: schrijfgelukjes@gmail.com

Reacties

  1. Overeenkomst ? Gebrokenheid! Maar ook weet hebben van een Redder daarin.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja die combinatie is de kracht denk van mijn blog. Leuk dat je antwoord geeft en dat je dit herkent.

      Verwijderen
  2. Mooi om te lezen, je enthousiasme werkt aanstekelijk, en ik herken in jou ook optimisme, een duidelijke overeenkomst, en geloofsvreugde. Het willen uitdragen hoe je wordt geleid door God, willen delen van wat je voelt en beleeft door wat Hij geeft.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooie overeenkomsten!

      Optimisme
      Enthousiasme
      Geloofsvreugde
      Delen van Hem

      Heerlijk om te kunnen lezen dat dit een overeenkomst is. Dat zegt ook iets over jouw Coby. Ik wens je nog veel leesplezier op mijn blog. Super leuk dat je antwoord hebt gegeven. Hier kan ik dan weer mee verder!

      Verwijderen
  3. De herkenning zit bij mij ook in de gebrokenheid èn de hoop die we hebben in Christus.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk te lezen dat we dat delen Ann! Dat is toch het belangrijkste in het leven, de hoop en onze toekomst kennen. Helaas inderdaad nog in een gebroken wereld. Die ons beide niet voorbij gaat. Al is dat op een andere manier. Het kan soms diep gaan. Hou het zicht op de hoop! Ik wens je nog veel leesplezier op mijn blog.

      Verwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Ervaringen van God in mijn leven

Als ik denk aan God ervaren? Dan voel ik mij rijk... Gouden tip Ik heb op heel veel momenten in mijn leven God mogen ervaren. Iedere keer weer raakte het mij en het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. In mijn leven heb ik veel moeilijke dingen meegemaakt. Dat is waarom iemand mij ooit een geweldige tip gaf: Schrijf de ontmoetingen en ervaringen met God op! Want ja, moeilijkheden zullen blijven komen. Doordat ik zoveel mooie momenten met God mocht ervaren en opschrijven, had ik iets tastbaars voor als het tegen zat. Als ik dan mijn notitieboek erbij pakte waarin ik deze momenten had opgeschreven, dan lukte het mij om mijn focus te veranderen. Ik kon kijken naar God en Zijn werk in mijn leven. Daardoor zakte alle angst en alle zorgen. Want het liet mij zien: God is erbij in jouw leven. Altijd! God in de diepte van mijn leven Al jong mocht ik God voor het eerst ervaren. Op een dieptepunt in mijn geloofsleven. Ik was twaalf jaar, en had toen al zó'n drie

God zorgt voor mij!

Vertrouw op God Hij zorgt voor je! Dit staat op een kaartje dat ik al een paar weken geleden mocht ontvangen. Dit kaartje heb ik bij de foto van mijn moeder gezet. Als bemoediging, maar ook als reminder aan beloften die God gedaan heeft. Wat ik merkte is dat ik heel snel achter deze quote het volgende zeg: Als ik. Hier wat voorbeelden van wat ik bedoel: Als ik maar bid Als ik maar Bijbel lees Als ik Hem vraag Als ik Gisteren kreeg ik een inzicht dat ik met jullie wil delen. Ik las deze Bijbeltekst: Want ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij, zal het behouden. Mattheüs 16:25 Het gaat niet om mijn ik, het gaat niet om wat ik doe. Pasen 2018 leerde mij: Het gaat om wat God doet, om wat Jezus heeft gedaan! Mijn ik, of in deze situatie als ik.... Het maakt God alleen maar kleiner. Zolang ik denk, geloof of mezelf voorhou dat ik iets van God heb ontvangen door mijn ik, dan maak ik mijn ik te groot. Er is niets wat ik

God voert de strijd voor mij!

Ik heb de goede strijd gestreden. Ik heb de loop tot een einde gebracht. Ik heb het geloof behouden. ( 2 Timotheus 4:7) Afgelopen weken heb ik strijd ervaren. Hierover schreef ik al eerder, licht en luchtig , het maakte mij zo moe. Alsof het mij verlamde. Het was geen strijd tegen andere mensen. Heel eerlijk? Het was meer een innerlijke strijd tegen mezelf. Dat ik een strijd ervaar in mijn denken heb ik al vaker gedeeld op deze blog. Ook in de link die ik nu deel lees je hier iets over. Die strijd maakte dat er een soort mist in mijn hoofd aanwezig was. Hoe leuk het ook is in mijn leven, ik zat met dingen in mijn hoofd die het zwaar maakte om te genieten, om rust te ervaren. Totdat ik twee geleden de Bijbeltekst in 2 Timotheus las. Nieuw inzicht Ik strijd tegen mezelf. Het is niet alleen strijd in mijn denken, maar ook strijd om te mogen zijn. Heel vaak schoof ik mezelf opzij. Zo wrong ik mij voor alles en iedereen in bochten. Zonder iets te zeggen. Dit gaf moeite en gedoe bij