Doorgaan naar hoofdcontent

Vertrouwen Bijbeltekst: Week 11

Hij zal je voet niet laten wankelen,
Hij zal niet sluimeren, je Wachter.
Psalm 121:3
Wat een heerlijke tekst om te mogen leren. Een belofte van God, die als Wachter mijn leven bewaakt en beschermt. Hoewel ik soms zelf het gevoel heb dat ik wankel. De angst voelt om te vallen. Laat deze tekst mij weten: Wees maar niet bang, want je zal niet wankelen op de weg van God!
Ik zal niet wankelen


God is mijn hulp en met Hem wankel ik niet. Ik kan sterk staan wanneer Hij bij mij is. Wat heerlijk om te weten. Dit deed mij denken aan zoveel andere beloften, daarom verwerkte ik in de voet op verschillende manieren de regenboog. Het teken van Zijn belofte. In het bovenste gedeelte van de voet beeld ik uit dat ik op die belofte kan staan. De onderkant beeld voor mij uit, dat ik omgeven ben door zoveel van Zijn belofte. En niet door iemand die zomaar van alles beloofd. Maar dit zijn beloften van God zelf! Voor mij. Vandaar een voet. Die stevig op de pagina staat. Naast regenbogen vind je in de getekende voet ook bergen. Er gebeurd van alles in mijn leven. Waar komt mijn hulp vandaan? Ik hef mijn ogen op naar de bergen, de bergen van alle problemen die er zijn geweest. Maar door God zelf mag ik ze zien als bergen van genade die ik mocht ontvangen en ervaren! Hierover kan je ook lezen in mijn andere blog van deze week: Struikelen over mijn verleden.


God sluimert niet

God is steeds alert. Dat is voor mij zo'n rust om te weten. Ik ben in mijn leven naïef geweest, heb te vaak dingen mooier in mijn hersenen opgeslagen dan dat het werkelijk was, of zag niet altijd de gevaren. Ik kan moe worden en daardoor minder alert zijn. Maar hoe ik mij ook voel... Het maakt niet uit. Want God die over mij waakt, word nooit moe. Wat een geduld heeft God met mij! Ik word zo vaak moe van mezelf. Maar Hij niet van mij. Het is niet dat ik daardoor er maar makkelijk op los kan leven omdat God wel alles regelt. Nee zoals ik eerder las mag ik mijn ogen op Hem richten. Want van Hem komt mijn hulp. Ik mag leven in verbondenheid met Hem. Dat is het voorbeeld wat Jezus mij gaf. Maak tijd vrij voor je Vader in de hemel. Wat heerlijk dat God weet hoe ik ben. Dat Hij in Zijn Woord al laat zien wat ik nodig heb. Een Bewaarder die niet sluimert. Want Hij weet dat ik het niet alleen kan. God is altijd dichtbij mij. Hij wil zo graag met mij meeleven, maar ook met jou, dat Hij nooit zal sluimeren. Dwars door alle onzekerheden, angsten en ziekte heen zal God niet sluimeren met mij bewaken. Hij is bij mij en zal zorgen dat ook in deze tijd, ook op deze reis, mijn voet niet wankelt!


Ervaar jij God als Wachter over je leven? Wil je meer lezen over de Bijbelteksten die ik dit jaar heb geleerd? Je kan deze terug vinden via de volgende klikbare link: Bijbeltekst van de week

Reacties

 1. Wat een mooie tekst weer en prachtige tekening, vol symboliek. De regenboog zagen wij laatst, toen we onderweg waren naar mijn vader. Het raakte me en herinnerde mij aan Gods aanwezigheid in deze periode.

  Bedankt voor je lieve reactie op mijn blog 'Klein meisje' . Zijn zegen voor deze nieuwe week voor jou en je gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een troost en kracht gaat er uit de wonderlijke boog van belofte!

   Met liefde en een warm hart voor jou gereageerd op je stukje!

   Ga met God!

   Verwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Doorzetten

Afgelopen jaren heb ik weer nieuwe doelen in mijn leven gekregen.
Het is gaaf om weer dingen te hebben om naar toe te werken.
Zelfs al is het een reis die echt een uitdaging is.
Was ik drie jaar geleden nog gebroken, zag ik mezelf als iemand die niets kon en ook nooit zou kunnen.
Nu ben ik al aardig op reis.
Echt niet altijd een gemakkelijke weg die ik ga.
Merk dat het best pittig is.
In mijn hoofd sta ik voor veel dingen alleen.
Een hele verantwoordelijkheid als alleenstaande mama, en veel ballen in de lucht houden.
Toch besloot ik mijn kans te pakken.

Na de scheiding was HET moment.
Eindelijk was er ruimte, en kon ik aan mezelf werken.
Samen met een coach en later ook nog iemand van De Hoop, ging ik aan de slag.
Ondanks de moeilijke uitdagingen waar ze mij voorzette, deed ik het.
Ik wilde verandering.
En dat is pittig, dat vraagt doorzettingsvermogen en innerlijke kracht.
Zoveel patronen waren er gelegd, en die veranderen zit zoveel tijd in.
Maar nu kan ik zeggen, wat ben ik gegroei…

Een onbekende toekomst tegemoet

Wat de toekomst brenge moge,
mij geleid des Heere hand.
Moedig sla ik dus de ogen
naar het onbekende land!


Op 24 maart 2018 is mijn moeder overleden. En bovenstaande lied mocht ik huilend zingen die zondag, 25 maart, in onze gemeente. Het was de tekst die woorden aan mijn hart gaf! Want ik heb eigenlijk geen idee wat de toekomst zal brengen. Ik leef bij de dag, en kreeg kracht voor alle dagen, om te dragen wat er nodig was. Dankbaar mag ik weten dat dit zo zal blijven. Hij is erbij, en loopt met mij mee.
Lege puzzelstukken
Een groot deel van het leven dat nu voor mij ligt zie ik als lege puzzelstukken. De tijd zal deze stukken van kleur gaan voorzien. Leven zonder moeder? Ik kan mij nog geen voorstelling maken hoe dit mijn leven zal gaan vormen. Maar dwars door dit onbekende stuk van leven weet ik één ding zeker. Er is een gouden draad, die ik mee mag nemen, de rest van mijn leven. God zal mij leiden, waar nodig zelfs dragen. Hij zal er altijd voor mij zijn. Hij geeft rust en troost…

Vertrouwen Bijbeltekst: week 12

Kijk naar de vogels in de lucht:  ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren,  het is jullie hemelse Vader, die voedt.  Zijn jullie niet meer waard dan zij?  Mattheüs 6:26

Ik heb een week niet geblogd door omstandigheden die voor gaan. Er was geen ruimte om te delen, te schrijven of te bloggen. Wel heb ik de tekst van de week, rondom mijn thema vertrouwen uit mijn hoofd geleerd.  Een hele waardevolle voor mij. Deze tekst heeft afgelopen week heel veel betekenis gekregen voor mij. Het is God zelf die voor Zijn schepping zorgt!


Net als de  vogels hoeven wij helemaal niet ver vooruit te denken en te plannen. God zorgt voor ons, en Hij geeft ons kracht voor de dag van vandaag. Dat iedere keer weer! Als ik zie hoelang ik leef, dan is het een berg aan zegeningen waar alle schuren te klein voor zijn. Wat Hij schenkt is niet om te bewaren. Het is niet voor de toekomst. Ik heb geleerd dat het voor het nu is. Om vol te kunnen houden, om ondanks alles dankbaar te kunnen zijn,…